Tankar om alkohol★Jag ska inte dricka

Hejsan! Förra fredagen åkte vi upp till fjällen! Så härligt! Vi har som en rutt när vi åker upp dit, som en tradition. Först äter vi pizza där, sen sover vi över där, äter vi langos där, fikar där och sen är vi framme! Jag älskar traditioner och har lite svårt att bryta dom, men det är väldigt kul att ha många traditioner! Nu har vi varit här i några dagar och det har varit jätte mysigt och det har gått super fort!

 PS Langos är såå gott! Ett hett tips till alla. Det är som ett friterat bröd som serveras varmt och med någon topping. Min favorit topping är cream fresh och rom.

 
 

I alla fall så tänkte jag skriva om en händelse i skolan som gjorde att jag fick en idé! På biologin håller vi på med droger och alkohol. Förra veckan hade vi en ”fyra hörn” lektion. Då säger min lärare en fråga och vad varje hörn har för svar, sedan får man ställa sig i det hörnet man tycker passar bäst.

En fråga var om man ska dricka alkohol när man blir vuxen, alla förutom en ställde sig att dom mer eller mindre skulle dricka. En del retade hen som hade bestämt sig för att inte dricka. Såå fel! Det är ju hen som är den starkaste och bästa i hela klassrummet!♡ Så bra att hen står upp för sig själv och inte ställer sig som alla dom andra!

Själv ställde jag mig i mitten, för efter alla lektioner vi har haft med alkohol, så tänker jag att det inte finns någon vits med att dricka sig full. Men jag känner ändå att det nog är en mysig grej att ta ett glas på lördagskvällen. Men…

 

Efter att jag hade grubblat lite till den dagen kom jag fram till att, men varför dricka det överhuvudtaget, det är väl godare med cola eller? Och du kan ju ändå göra en alkoholfri drink med vuxensmak om du vill det. Tänk att alltid ta fram shakern och göra sig en god drink varje fredag! Jag tror man kommer uppfattas som cool, stark och duktig person som man står upp för sig själv! Tänk på Noora i Skam, jag tror det var så att hon inte brukar dricka alkohol och hon är ju bara bäst och coolast! Och om du visar att du inte kommer dricka, så ser ju andra som egentligen inte vill att man inte behöver. Då kommer du göra andra en tjänst för dom! Så nu har jag ändrat mig, jag kommer inte dricka alkohol!☆

Jag hjärtar dig! ❥

 

Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
"about page" och bananer med tahini

Hejsan svejsan!!!

Hoppas ni har haft en toppen-tisdag! Jag har precis varit på orienteringsträning och nu har jag duschat och gjort banan med tahini (som jordnötsmör fast av sesamfrön). Det är super gott! Absolut ett tips! Fast tahinin fastnar typ i gommen så jag äter dom upponer. Så nu sitter jag och skriver det här, dricker te och myser! Visst är muggen fin! Älskar den!!!

 

Jag har ett problem, jag har skrivit som en "about page". Men när jag skriver in det som "fakta om mig" och "beskrivning" i inställningar så vet jag inte vad det hamnar. Jag trodde det skulle bli en ruta på höger sida om inläggen eller som en ny flik som heter typ "om", men jag hittar inte texten. Om du vet hur jag ska göra så får du gärna kommentera det!

Men nu har jag i alla fall skrivit det här, så ni kan läsa det ändå♡↷

Om du, som jag såklart, älskar att utvecklas som person, sätta mål för dig själv, leva livet och göra ditt bästa ifrån dig i skolan så har du klickat helt perfekt!★

Här skriver jag alla tankar som studsar runt i mitt lilla huvud som studsbollar. Jag hoppas såklart att jag kan hjälpa dig med dina pytte ynka små eller stora problem! Så om du behöver någon att bara slänga en massa ord på så finns jag här för dig, precis som du finns här för mig just nu genom att läsa det här. Tack fina du! Jag skulle vilja att min bloggis blev som en plats där man alltid kan gå och få pepp, som ett cybertjejgäng där man hjälper varandra!

Du får självklart (varför inte liksom, du är ju helt grym) följa mig på sociamedier. Jag heter ”enhappytjej” överallt.♡
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Första inlägget på bloggis, så kul!!!

Hejsan hoppsan!☆

Det här är mitt första inlägg!! Jag har längtat till det här så mycket att jag inte fattar någonting, det känns overkligt! Jag ska verkligen försöka få det här att funka asbra! Förhoppningsvis kommer runt tre inlägg i veckan, oh det här ska bli såå kul!!! Tänk att jag får skriva och inspirera er och samtidigt få mitt liv dokumenterat. Jag kommer också lägga ut mycket på insta, och jag älskar insta stories!!! Där kommer mycket vardagsglädje! Och här på bloggis mer tankar. Mitt första inlägg ska handla mer om mig själv och skolan, så varsågod och läs!

 

Idag myser jag med mamma i soffan framför brasan! Såå mysigt! Det måste jag göra mer av. Det är som att meditera när man sitter där och kollar på lågorna.

Om jag ska berätta lite om mig själv så är jag både en ganska blyg och pratglad person i skolan, och i livet. Med familjen pratar jag gärna mycket, men med nya personer är jag mer tillbakadragen. I skolan är jag den som pluggar och har bra betyg. Jag har väldigt lätt att prata och ha skoj när jag sitter i en mindre grupp i skolan (och det spelar ingen roll vem det är) men så fort jag ska prata inför hela klassen blir det svårare, men det är något jag jobbar på och har blivit mycket bättre på dom senaste månaderna!

När dom flesta tänker (tror jag) på någon som har bra betyg och pluggar ser man en som älskar skolan och inte gör något annat än att göra sina läxor, men så är det inte! Jag tycker inte det är dö tråkigt att göra läxorna men jag tycker absolut inte det är kul! Nu när jag skulle göra nyårsmål (som jag kallar det) var mitt viktigaste mål att börja gilla skolan mer, för varför inte liksom! Det kommer ju inte bli roligare om jag tänker att det är as trist, och man har ju inget val så varför inte göra det bästa av situationen?!  Jag tycker skolan ska vara en plats där man utveckas och har kul! Och inte något man har ångest över. Onödigt. Kommentera gärna dina tips på att gilla skolan mer så vi kan hjälpa varandra! ♡

Hjärtar dig! ❥

 

 

Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg