Tankar om alkohol★Jag ska inte dricka

Hejsan! Förra fredagen åkte vi upp till fjällen! Så härligt! Vi har som en rutt när vi åker upp dit, som en tradition. Först äter vi pizza där, sen sover vi över där, äter vi langos där, fikar där och sen är vi framme! Jag älskar traditioner och har lite svårt att bryta dom, men det är väldigt kul att ha många traditioner! Nu har vi varit här i några dagar och det har varit jätte mysigt och det har gått super fort!

 PS Langos är såå gott! Ett hett tips till alla. Det är som ett friterat bröd som serveras varmt och med någon topping. Min favorit topping är cream fresh och rom.

 
 

I alla fall så tänkte jag skriva om en händelse i skolan som gjorde att jag fick en idé! På biologin håller vi på med droger och alkohol. Förra veckan hade vi en ”fyra hörn” lektion. Då säger min lärare en fråga och vad varje hörn har för svar, sedan får man ställa sig i det hörnet man tycker passar bäst.

En fråga var om man ska dricka alkohol när man blir vuxen, alla förutom en ställde sig att dom mer eller mindre skulle dricka. En del retade hen som hade bestämt sig för att inte dricka. Såå fel! Det är ju hen som är den starkaste och bästa i hela klassrummet!♡ Så bra att hen står upp för sig själv och inte ställer sig som alla dom andra!

Själv ställde jag mig i mitten, för efter alla lektioner vi har haft med alkohol, så tänker jag att det inte finns någon vits med att dricka sig full. Men jag känner ändå att det nog är en mysig grej att ta ett glas på lördagskvällen. Men…

 

Efter att jag hade grubblat lite till den dagen kom jag fram till att, men varför dricka det överhuvudtaget, det är väl godare med cola eller? Och du kan ju ändå göra en alkoholfri drink med vuxensmak om du vill det. Tänk att alltid ta fram shakern och göra sig en god drink varje fredag! Jag tror man kommer uppfattas som cool, stark och duktig person som man står upp för sig själv! Tänk på Noora i Skam, jag tror det var så att hon inte brukar dricka alkohol och hon är ju bara bäst och coolast! Och om du visar att du inte kommer dricka, så ser ju andra som egentligen inte vill att man inte behöver. Då kommer du göra andra en tjänst för dom! Så nu har jag ändrat mig, jag kommer inte dricka alkohol!☆

Jag hjärtar dig! ❥

 

Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg